ul. Z. Krasińskiego 2/30, Lublin
+48 570 122 110; +48 537 122 177

Pierwsza rocznica działalności Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Jaszczowie – Pralnia „TARA”

16 stycznia mieliśmy przyjemność uczestniczyć w pierwszej rocznicy otwarcia drugiego na terenie powiatu łęczyńskiego Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej.

W Powiatowym Zakładzie Aktywności Zawodowej w Jaszczowie zatrudnienie znalazło 26 osób, z czego 21 to osoby z niepełnosprawnościami, w tym też Beneficjenci Fundacji Heros.

Obchodzona 16 stycznia 2023 r. symboliczna rocznica działalności była okazją do pierwszych podsumowań, podziękowań i spotkania osób, dzięki którym placówka miała szansę powstać i może się rozwijać.

Podczas uroczystości Fundację Heros reprezentował Prezes Fundacji Heros- Pan Kamil Skowron.
Wśród zaproszonych gości znaleźli się również m.in.: Krzysztof Michałkiewicz Prezes Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Krzysztof Koczmara Kierownik Oddziału Rehabilitacji Społeczno-Zawodowej Osób Niepełnosprawnych Regionalnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lublinie, Michał Piotrowicz Radny Województwa Lubelskiego, Krzysztof Niewiadomski Starosta Łęczyński, Michał Pelczarski Wicestarosta, Wioletta Wachewicz Sekretarz Powiatu, Arkadiusz Biegaj Przewodniczący Rady Powiatu w Łęcznej, Radni Powiatu Łęczyńskiego, dyrektorzy i kierownicy powiatowych jednostek oraz przedstawiciele kontrahentów obsługiwanych przez PZAZ w Jaszczowie.

17 stycznia 2023
Call Now Button