ul. Z. Krasińskiego 2/30, Lublin
+48 570 122 110; +48 537 122 177

Lubelskie Targi Aktywności Osób Niepełnosprawnych

W dniu 04.12.2019 w Lublinie już po raz ósmy z rzędu odbyły się Lubelskie Targi Aktywności Osób Niepełnosprawnych, organizowane przez Prezydenta Miasta Lublin. Jak co roku, głównym punktem wydarzenia była część wystawiennicza połączona z kiermaszem bożonarodzeniowym, gdzie osoby z różnego rodzaju niepełnosprawnościami mogły zaprezentować swoje prace przygotowane w ramach zajęć w WTZ lub innych placówkach opiekuńczo- wychowawczych. Swoją ofertę zaprezentowało także 70 wystawców z województwa lubelskiego – pracodawców, biur pośrednictwa pracy, placówek edukacyjnych, instytucji wspierających i organizacji pozarządowych.

Uczestnicy targów mogli zobaczyć także wystawę „Teatralna fotografia” przygotowaną przez Fundację Teatroterapia Lubelska oraz „Skarby w Rodzinie” przygotowaną przez Stowarzyszenie Rodzin Osób z Zespołem Downa „Ukryty Skarb”.

Fundacja Heros również uczestniczyła w tym ciekawym wydarzeniu, gdzie miała możliwość zaprezentowania swojej oferty. Jest nam niezmiernie miło, że w tym roku mieliśmy przyjemność porozmawiać z bardzo dużą liczbą osób zainteresowanych wsparciem oraz możliwościami jakie daje uczestnictwo w projektach realizowanych przez Fundację.

9 grudnia 2019
Call Now Button