ul. Z. Krasińskiego 2/30, Lublin
+48 570 122 110; +48 537 122 177

Gala Lodołamacze 2019

W dniu 16 września 2019 Fundacja Heros miała przyjemność uczestniczyć w 14 edycji gali Lodołamacze 2019, która odbyła się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym w Lublinie. Podczas gali nagrodzono i wyróżniono łącznie 21 osób i instytucji w 8 kategoriach z czterech województw tj. lubelskiego, małopolskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego, którzy zatrudniają oraz wspierają osoby z niepełnosprawnościami.

W województwie lubelskim przyznano następujące nagrody:

• w kategorii Zakład Pracy Chronionej wyróżnienia otrzymali: Spółdzielnia Niewidomych im. M. Sękowskiego w Lublinie oraz firma AS-Babuni Niemce;
  • w kategorii Zdrowa Firma wyróżniono firmę Łuksja-Med z o.o. z Łukowa;
  • nagrodę Lodołamacz Specjalny 2019 otrzymał prof. dr hab. Bogusław Marek.

W województwie podkarpackim przyznano następujące nagrody:

• w kategorii Zakład Pracy Chronionej I miejsce zajął Zakład Aktywności Zawodowej Wola Żyrakowska przy Stowarzyszeniu Rodziców i Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych „Radość” w Dębicy;
  • w kategorii Otwarty Rynek Pracy III miejsce zajęła Spółdzielnia Socjalna „Dobry Dzień” w Duńkowicach;
  • w kategorii Instytucja III miejsce zajął Kliniczny Szpital Wojewódzki Nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Rzeszowie;
  • w kategorii Dziennikarz bez Barier I miejsce zajęła pani Anna Tomczyk- dziennikarka TVP3 Rzeszów;
  • nagrodę specjalną Super Lodołamacza 2019 otrzymał Caritas Archidiecezji Przemyskiej.

W województwie świętokrzyskim przyznano następujące nagrody:

• w kategorii Zakład Pracy Chronionej II miejsce otrzymał PHW Starpol Sp.j., E. i I. Płusa, Starachowice;
  • w kategorii Otwarty Rynek Pracy I miejsce otrzymał Marbo s.c., 25-127 Kielce;
  • w kategorii Instytucja I miejsce zajęło Muzeum Narodowe w Kielcach;
  • w kategorii Przyjazna Przestrzeń I miejsce otrzymał Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach;
  • w kategorii Zdrowa Firma I miejsce otrzymało Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A.

Po zakończeniu części oficjalnej odbył się koncert lubelskiego wokalisty Tomasza Jasińskiego- finalisty programu The Voice of Poland.

Finałowa  Gala Lodołamacze 2019 odbędzie się 26.09.2019 r. na Zamku Królewskim w Warszawie, gdzie Pierwsza Dama- pani Agata Kornhauser-Duda wręczy laureatom z całej Polski prestiżowe nagrody.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w kontynuowaniu swojego dzieła wspierania osób z niepełnosprawnościami.

4 października 2019
Call Now Button