Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2017-08-29
Sierpniowe spotkania Grupy Środowiskowego Wsparcia

Uczestnicy GŚW w sierpniu spotykali się w Fundacji na warsztatach dotyczących szerokiego tematu jakim jest stres. Podczas zajęć omówiono nie tylko to czym jest stres, jego objawach i skutkach ale również rozmawiano o metodach radzenia sobie z nim, zarówno tych mniej skutecznych jak i bardziej efektywnych. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się także jak można zapobiegać sytuacjom stresowym.

W tym miesiącu odbyło się również spotkanie zapoznawczo integracyjne kolejnej grupy, na którym uczestnicy mogli się poznać, uzgodnić kontrakt obowiązujący na wszystkich spotkaniach oraz wspólnie z Liderem zaplanować następne warsztaty i wyjścia.

10 sierpnia uczestnicy Grupy Środowiskowego Wsparcia wybrali się na otwarte baseny „Słoneczny Wrotków”. Był to idealny czas by bliżej się poznać, przełamać własne bariery i lęki a przy okazji dobrze się bawić. Pogoda oraz dobry humor sprzyjały uczestnikom w zabawie i integracji.

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin