Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2017-08-01
Lipcowe spotkania Grupy Środowiskowego Wsparcia

W minionym miesiącu uczestnicy Grupy Środowiskowego Wsparcia brali udział w warsztatach mających na celu poznanie samego siebie oraz tego jak widzą ich inne osoby. Podczas różnych ćwiczeń największe zainteresowanie zdobyła gra w Pokera Osobowościowego, podczas której uczestnicy dowiedzieli się nie tylko jak widzą ich inni, ale również, jakie cechy są bardziej, a jakie mniej pożądane. Cała zabawa wywołała wiele pozytywnych emocji.

Ponadto w lipcu odbyły się trzy wyjścia. Pierwsze obyło się w piątek 14.07 i była to integracja na kręglach w MASTERS  Bowling & Bilard w Tarasach Zamkowych. Podczas takiego spotkania wszyscy świetnie się bawili przy okazji mogąc szlifować i nabywać nowe umiejętności, zarówno te zręcznościowe jak i społeczne.

21 lipca członkowie GŚW obejrzeli nowy film Juliusza Machulskiego pt. „Volta” w Cinema City w CH Plaza. Była to polska komedia kryminalna, która została bardzo pozytywnie odebrana przez widzów.

W ostatnie dni lipca w Lublinie odbywał się Carnaval Sztukmistrzów, podczas którego miasto zmieniło się nie do poznania. Beneficjenci projektu pn. „SAMOdzielni” wybrali się na stare miasto w sobotnie południe by razem uczestniczyć w festiwalu.

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin