Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2017-07-04
Czerwcowe spotkania Grupy środowiskowego Wsparcia

W czerwcu 5 uczestników projektu pn. „SAMOdzielni” odbyło szkolenie zawodowe pt. „Pracownik administracyjno- biurowy”, grupa  wykazała się dużym zaangażowaniem na szkoleniu.  Dodatkowo uczestnicy Grupy Środowiskowego Wsparcia spotykają się na warsztatach w Fundacji, na których pracują nad swoimi kompetencjami miękkimi. W dn. 22 czerwca 2017 r. uczestnicy Grupy Środowiskowego Wsparcia byli w klubie MASTERS Bowling & Bilard na kręglach. Mimo obaw uczestników wyjście okazało się bardzo udaną integracją, część osób miała okazję zagrać w kręgle po raz pierwszy, a wszyscy zadeklarowali chęć wyjścia raz jeszcze. W dn. 29.06.2017 r. uczestnicy postawnowili się wybrac do kina na film pt. Piraci z Karaibów zemsta Salazara.

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin