Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2017-03-03
Udział w warsztatach teatralnych w dn. 01.03.2017 r.

1 marca  2017  r. uczestnicy projektu pn. „SAMOdzielni”  zostali zaproszeni na występ oraz warsztaty teatralne do Środowiskowego Domu Samopomocy „Akademia Artystyczna” prowadzonego przez Fundację Nieprzetartego Szlaku.

Osoby z Fundacji Heros chętnie skorzystały z tego zaproszenia. „Akademia Artystyczna” przygotowała aranżację piosenki „Cyganeczka Zosia”, która bardzo się spodobał gościom. Następnie osoby ze Środowiskowego Domu Samopomocy zaprosili naszą grupę do wspólnego udziału w warsztatach teatralnych. Propozycja ta została odebrana bardzo entuzjastycznie i wszyscy znakomicie się bawili.

Wyjście na warsztaty było świetną okazją do poznania nowych osób, ich zainteresowań oraz możliwością zainspirowania się.

logo PEFRON

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin