Fundacja Heros
Witamy na naszej stronie

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu obszar działań Fundacji Heros w Lublinie. Jesteśmy organizacją pozarządową, której głównym celem statutowy jest działanie na rzecz osób niepełnosprawnych. Cel ten realizowany jest m.in. poprzez: doradztwo zawodowe oraz wspomaganie i podejmowanie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej i społecznej oraz tworzenia miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych.

2018-10-19
Spotkanie z gośćmi z Bułgarii

W dniu 17 października 2018 r. nasza Fundacja miała przyjemność gościć reprezentantów jednej z Bułgarskich Organizacji Pozarządowych. Spotkanie to pozwoliło nam na wymianę doświadczeń oraz sposobów pomocy osobom borykającym się z różnymi niepełnosprawnościami. Reprezentanci Stowarzyszenia Równy Start mieli okazję poznać formy pomocy jakie kierujemy do osób z niepełnosprawnościami. Szczególną uwagę wzbudziło w nich oferowane przez naszą Fundację wsparcie psychologiczne skierowane do naszych Beneficjentów. Zaprezentowane formy wsparcia zainspirowały ich do wdrożenia podobnych form w swojej Fundacji. Spotkanie było owocne dla obu stron i przebiegało w bardzo miłej atmosferze.

Fundacja Heros: ul. Z. Krasińskiego 2/31, 20 - 709 Lublin